BHV Basisopleiding met e-learning (1 dag) en traditioneel (2 dagen) (direct inschrijven)

Inleiding

Volgens de Arbo-wet heeft de werkgever een aantal verplichtingen om de nadelige gevolgen van ongevallen en calamiteiten zo veel mogelijk te beperken. Die verplichtingen hebben betrekking op het verlenen van eerste hulp, brandbestrijding, alarmering en ontruiming. Om die taken uit te voeren, dient een aantal medewerkers van het bedrijf of instelling te worden ingeschakeld. Deze bedrijfshulpverleners hebben als taak handelend op te treden in noodsituaties. Om dit op een verantwoorde wijze te kunnen doen, dienen zij de Basisopleiding Bedrijfshulpverlener te hebben gevolgd.

E-learning

Op basis van een jarenlange ervaring in het verzorgen van praktijktrainingen heeft Brandpreventie.com in 2010 de stap gezet naar e- learning voor het theoriegedeelte van een aantal opleidingen. De conventionele manier van opleiden bleek voor bedrijven niet altijd efficiënt. Zo was de medewerker door het volgen van een BHV-opleiding gedurende minimaal twee dagen niet inzetbaar. Daarnaast is de klassikale vorm van de opleiding in veel situaties niet altijd effectief gebleken. De lesstof werd immers ongeacht de voorkennis van de cursist aangeboden. Met het aanbieden van een cursus gebaseerd op e-learning bieden wij u een totaaloplossing voor het flexibel en gericht opleiden van uw medewerkers.

De voordelen op een rij:

 • via internet te volgen;
 • kostenefficiënt, terugdringen verletkosten;
 • inspirerend en laagdrempelig;
 • overzichtelijke leerstof;
 • interactieve en leuke leermethode;
 • helder overzicht van de vorderingen.

Cursusopbouw

Voor het theoriegedeelte staat het digitaal leren centraal. Cursisten maken gebruik van het online leerportaal van Brandpreventie.com. Het voordeel is dat u, samen met uw medewerkers bepaalt wanneer zij de opleiding volgen. Een aangebracht leerling- volgsysteem geeft continu aan waar zij gebleven zijn en welke resultaten zij behaald hebben. Het materiaal is opgebouwd in de vorm van toetsend leren. Uw medewerkers zijn dus altijd actief betrokken. Kortom, het concept is zeer laagdrempelig, kostenefficiënt en vooral motiverend.

BHV praktijkdag opleiding bedrijfshulpverlener

Op elk moment is het mogelijk online een bhv praktijkdag te selecteren voor het praktijkgedeelte en de praktijktoetsing. De e-learning module moet voor aanvang van de bhv praktijkdag succesvol zijn afgesloten. Praktijk is een belangrijk onderdeel van onze opleiding, zo worden naast het individueel beoefenen van de competenties praktijkoefeningen gehouden aan de hand van concrete scenario's. Tijdens de bhv praktijkdag is voldoende ruimte om vragen te stellen met betrekking tot de theorie. De bhv praktijkdag staat in het teken van doen i.p.v. uren luisteren naar de theorie. De bhv praktijkdag is tevens de dag van de jaarlijkse herhalingstrainingen maar dan uiteraard zonder e-learning. Onze bhv praktijkdagen kenmerken zich door jaarlijks wisselende oefeningen en scenario's in ons oefengebouw waarvan ook de indeling jaarlijks wijzigt.

Cursusopbouw 2 daagse opleiding zonder e-learning.

Omdat niet iedereen gebruik wil maken van de e-learning module bieden wij de mogelijkheid om de tweedaagse opleiding op onze locatie te volgen. De cursist ontvangt 2 weken van te voren het lesboek om zich op de theorie voor te bereiden. De lesstof wordt verdeeld over 2 dagen aangeboden en zowel de theorie als de praktijk worden uitgebreid besproken. Aan het einde van beide dagen wordt er een toets afgenomen. Het programma van de opleiding is tevens de basis voor de jaarlijkse herhalingstrainingen. 

Programma dag 1:

 • Brandbestrijding
 • Ontruiming

Programma dag 2:

 • Alarmeren van de BHV en de algemene hulpverleningsregels
 • Niet spoedeisende eerste hulp
 • Spoedeisende eerste hulp
 • Gebruik van de AED
 • Overige spoedeisende hulp.

Beide dagen worden afzonderlijk afgesloten met een examen voor het betreffende onderdeel. Na het halen van beide examens wordt het diploma bedrijfshulpverlener en een BHV pas uitgereikt.

Toelatingseisen

Geen.

Lestijden BHV praktijkdag en tweedaagse opleiding

lestijden zijn van 9:00 tot circa 16:30 uur.

Groepsgrootte

Minimaal 10 tot maximaal 14 personen.

Examen / Certificering

Na het volledig doorlopen van de elearning module en een voldoende bij het toetsen van de praktische vaardigheden ontvangt de cursist het landelijk erkend certificaat “Bedrijfshulpverlener” en een BHV pasje volgens de normen NEN-EN-ISO/IEC 17024.

Dit certificaat wordt ook uitgereikt na het doorlopen van de tweedaagse opleiding

Brandpreventie.com Twitter        Brandpreventie.com Facebook           Brandpreventie.com LinkedIn

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

Skip to News

Agenda

« back

next »